Praktijkvoorbeelden letselschade Frankrijk

Weer motorrijder in Frankrijk betrokken bij een verkeersongeval

Motorrijder Frankrijk

Al in het beginstadium van het eigen beheer door het slachtoffer van diens letselschade dossier, vraagt cliënt Staal Letselschade om hulp om het beheer van zijn dossier ter hand te nemen. Cliënt werd verpleegd in diens eigen woning. Omdat hij als zelfstandig ondernemer werkzaam was, stond zijn bed in een zijvleugel van zijn kantoor. Hierdoor kon cliënt nog zoveel mogelijk de werkzaamheden in diens bedrijf blijven volgen.

Lees meer

Nederlandse automobilist betrokken bij een verkeersongeval in Frankrijk.

Peage Frankrijk ongeval bij tolstation

De auto waarin onze cliënt was, werd door een vrachtwagen van achteren aangereden. Cliënt liep hierdoor een dwarslaesie op. Staal letselschade zorgde voor een terechte letselschadevergoeding.

De toedracht van dit ongeval alsmede de non-coöperatieve opstelling van de Franse verzekeraar waren wat verwonderlijk. Het ongeval vond plaats terwijl cliënt op de Franse autoroute een tolstation uitreed. Daarbij werd hij door een achteropkomende vrachtwagen, die eveneens het tolpoortje was gepasseerd, van achteren aangereden.

Lees meer

Bejaarde voetgangster overlijdt na ongeluk in Frankrijk

Bejaarde voetgangster overlijdt na ongeluk in Frankrijk

Een bejaarde voetgangster wordt in Frankrijk aangereden door een automobilist en met zwaar lichamelijk letsel gedurende vijf maanden intensief verpleegd. Haar kinderen moeten gedurende die vijf maanden dit lijden en de aftakeling van hun moeder aanzien. Na vijf maanden van intensief lijden overlijdt de moeder. De kinderen ontvangen smartengeld en als erfgenamen de letselschadevergoeding van hun moeder.

Lees meer

Nederlandse Motorrijder betrokken bij ernstig verkeersongeval Frankrijk.

Motorrijder betrokken bij ernstig verkeersongeval Frankrijk

Een Nederlandse motorrijder raakt tijdens zijn vakantie buiten zijn schuld om betrokken bij een verkeersongeval en loopt daarbij zeer ernstig letsel op. Hij moet uiteindelijk de behandelend medici volgen, die hem met klem adviseren zijn linker onderbeen vanaf onder de knie te amputeren. Tevens heeft hij vrij ernstig schouderletsel.

Lees meer

Bestuurder ontvangt een miljoen Euro smartengeld door expertise STAAL

Slippery Road

Een bestuurder raakt in Frankrijk betrokken bij een ongeluk. Dood door schuld, vindt het Openbaar Ministerie. STAAL en zusterorganisatie ADRACO gaan voor de man in hoger beroep. Met succes. Dankzij hun expertise en vasthoudendheid ontvangt de bestuurder een schadevergoeding van ruim een miljoen euro.

Lees meer

Vrachtwagenchauffeur betrokken bij ongeluk in Frankrijk

ongeluk in Frankrijk

Een vrachtwagenchauffeur van 39 jaar krijgt een verkeersongeval tijdens het werk. Hij raakt daardoor algeheel arbeidsongeschikt en gedeeltelijk blijvend invalide. De verzekeringsmaatschappij “biedt” slechts een gedeeltelijke schadeloosstelling van € 45.000. Door tussenkomst van de letselschade-advocaat kan het inkomstenverlies 100 % gedekt worden door een schadeloosstelling van € 220.000 bovenop de WAO-uitkering.