STAAL behaalt schadevergoeding voor Nederlandse toerist

Loopt u in Frankrijk letselschade op, dan kan STAAL u samen met zusterorganisatie ADRACO bijstaan. Wij beheersen de taal en zijn goed op de hoogte van de Franse wet. Dat heeft zeker voordelen, zo blijkt uit de schadevergoeding die onze letselschadespecialisten voor een Nederlandse toerist wisten te behalen.

Weegschaal

Verzekeraars keren in Frankrijk doorgaans minder snel uit dan in Nederland. Juist daarom is het belangrijk dat wanneer u in Frankrijk een ongeval krijgt, u de mensen vindt die u goed kunnen bijstaan. Bij een partij zoals STAAL, dat samen met de Franse zusterorganisatie ADRACO graag voor u aan de slag gaat.


Geen zicht op putdeksel

Zo behartigen STAAL en ADRACO de belangen van een Nederlandse vrouw die in de zomer van 2009 een bezoek brengt aan een Franse plaats. Daar is een evenement aan de gang, wat voor een behoorlijke drukte zorgt. De vrouw ziet dan ook niet dat op straat een putdeksel half openligt. Dit op initiatief van de gemeente, die via een slang water uit de put wil pompen. De vrouw stapt op het deksel, waarna haar been in de put schiet. Een gebroken enkel en een fikse verwonding zijn het gevolg.


Blijvende letselschade

De gemeente plaatst na het ongeluk een houten afzetting rondom de put. Zelf heeft de vrouw daar dan niets meer aan. Zij loopt door het ongeluk blijvende letselschade op. Omdat ze al enigszins op leeftijd is, herstelt ze niet volledig. Het enkelgewricht is geblokkeerd, haar been getekend met een blijvend litteken.


Franse overheid aansprakelijk

Eenmaal terug in Nederland schakelt de vrouw een advocaat in. Die kan haar echter niet voldoende helpen, waarna hij haar doorverwijst naar STAAL. Onze experts brengen direct een juridische procedure op gang. Met succes: de vrouw is inmiddels in het gelijk gesteld, en kan van de Franse overheid een schadevergoeding tegemoet zien. Hoewel de exacte hoogte daarvan nog niet bekend is, komt het bedrag in elk geval uit boven de 100.000 euro.